Няколко прости стъпки за оганизиране на вашата библиотека

Стъпка 1: Регистрирайте се за услугата i-Librarian

Изберете "Регистрация"  в главното меню, въвете данните - име, електронен адрес и парола и изпратете формата за регистрация. Проверете пощата си за посмо с линк за потвърждаване на регистрацията и кликнете с мишката върху него, за да я потвърдите.

Стъпка 2: Влезте в бибилиотеката

Изберете "Вход" от главното меню, въведете електронната си поща и паролата, с които сте се регистрирали на Стъпка 1 и кликнете на бутона "Вход".

Стъпка 3: Добавете елемент - файл в текстов формат (книга, документ, текст), уеб страница или файл в Интернет

Изберете "Добавяне" в главното меню и попълнете формата в 2 секции - Заглавие, файл 9от компютъра ви или от Интернет), описание, както и Автор, година на публикуване, линк, ISBN, издател, изображение/корица. Изберете бутона "Запазване" - записът е добавен във вашата библиотека и е изпратен за анализ. Ако  изберете да споделите детайлите на записа, те ще станат достъпни за останалите потребители на услугата. След като бъде завършен текстовия анализ - това отнема известно време - ще видите резултатите от него - категории, важни фрази и думи, резюме на документа и  списък подобни текстове.

Стъпка 4: Начална страница

Изберете "Начало" от главната навигация. Ще видите последните си записи в секцията "Последно добавени".  Също така ше видите списъци със вашите книги и документи, гроупирани по Автор, Тема, Каатегории и ключови думи. Можете да потърсите документ по ключова дума в полето за търсене горе в ляво и да получите списък от документи, които отговарят на критерия ви за търсене.

Стъпка 5: Работа с отделен запис 

Ако кликнете с мишката върху заглавието на записа или върху изображението на корицата ще се зареди страницата с детайлния изглед на документа. Тук можете да видите предложените и прикрепени за документа теми или категории, добавените от вас ключови думи, важните фрази и думи в текста на документа, резюме на база извадки от текста и списък с документи подобно съдържание.

Стъпка 6: Избиране на ключови думи за вашите записи

Ако изберете да редактирате "Категоризацията"   на записа ще можете да го направите, като кликвате двукратно с мишката върху избраната категория от съответната секция - Добавени на ръка, Моите категории, Теми, Имена, Фрази. Използвайки тези ключови думи може да категоризирате вашите записи по-рецизно и съобразно вашите персонални предпочитания. Например може да създадете клон за класификация по географски признак, където да въведете ключова дума "Европа" и да я прикачите към всичките ви записи, които се отнасят за Европа. Слет това можете да я изберете от "Записи по ключова дума"  за да ги видите групирани по тема Европа.