Cum funţionează?

Totul începe când încărcaţi un fişier nou în bibliotecă. Sistemul "citeşte" fişier, şi după o perioadă scurtă de timp (în funcţie de mărimea fişierului), veţi primi un extras oferind cele mai comune cuvinte, fraze, nume şi cifre incluse în text. De asemenea, sistemul vă ajută în clasificarea fişierului prin elaborarea unei liste de subiecte de care este cel mai probabil legat.

Nu vă descurajaţi când primiţi o listă lungă ca rezultat de căutare de la Google - încărcaţi documentele sau paginile în biblioteca dumneavoastră personală şi aflaţi despre ce este vorba în toate aceste documente înainte de a le citi. 

Ce este extras din text?

Fraze capitalizate - acestea ar putea fi nume de persoane, nume de companii, ţări, oraşe, nume de organizaţii;

Referinţe - toate URL-urile şi e-mailurile găsite in document.

Cuvinte importante contextual  - acestea sunt cele mai frecvente cuvinte din text şi sunt strict specifice acestuia. 

Expresii importante contextual (SIPS) - similar cu cuvintele importante, acestea sunt expresii substantivale care sunt statistic semnificative pentru documentul curent, şi neimportant pentru restul documentelor dumneavoastră. Acestea vă dau esenţa care este atât de importantă atunci când aveţi de procesat o mulţime de informaţii, cu scopul de a găsi ceva anume.

Cum să utilizaţi informaţiile extrase?

Organizarea conţinutul dvs. personal. Biblioteca digitală susţine o listă de subiecte predefinite. Pe baza informaţiilor extrase, sistemul în "mod automat", sugerează subiecte din care cel mai probabil face parte documentul.

Construirea propriului catalog. Cuvintele şi frazele extrase conţin sensul textului. Aveţi posibilitatea să le folosiţi drept cuvinte cheie pentru a construi catalogul personal, diferit de cel prevăzut (iniţial). Acesta poate fi apoi accesat din "Documente după Cuvinte cheie" din meniu.

Găsirea de documente similare. Folosind "cuvinte importante" şi "fraze importante", sistemul este capabil să localizeze documente similare în biblioteca personală. Acestea sunt listate dedesubt linku-ul "documente similare ", al fiecărei pagini de document.

Căutare inteligentă full-text. Fiecare fragment este legat de motorul de căutare! Aveţi posibilitatea să faceţi clic pe o frază sau cuvânt important şi să primiţi o listă cu toate documentele în care se regăseşte. Rezultatele căutării sunt ordonate după relevanţă şi părţile documentului, care includ termenul de căutare sunt evidenţiate;